Mød Hallvard Bjørke - kranfører hos Jan Mo A/S i Norge

For Hallvard er hver dag et eventyr i kranverdenen.

 
Hallvards opgaver varierer fra mindre jobs til længere transporter; han starter typisk sin dag kl. 6 om morgenen og begiver sig ud på en rejse, der kan føre ham hvor som helst. 

Nogle dage leverer han byggematerialer til huse eller henter forskellige forsendelser i lokalområdet. Andre dage kører han fra øst til syd i Oslo-regionen eller navigerer sig gennem det udfordrende terræn på Norges vestkyst med kraftig regn og sne. 

Hallvard trives med uforudsigeligheden i sit job, som han siger:

"Det er udfordrende, men sjovt!" 

Som afveklsing fra de lange køreture og komplekse kranløft nyder Hallvard også mindre tidskrævende opgaver, hvor han får mulighed for at tale med mange forskellige mennesker på samme dag:

"Det er rart at drikke en kop kaffe, før vi går i gang med opgaven, og diskutere, hvordan vi gør det på den bedste måde for begge parter. Ingen kunde er den samme." 

Han er især begejstret for de opgaver, der kræver ekstra forsigtighed og koncentration, og hvor man er nødt til at stole 100% på sit udstyr. Heldigvis viser hans trofaste følgesvend, HMF 5020'er, sig at være til at stole på. Med 8 års erfaring med at betjene HMF 5020-kranen sætter han pris på dens pålidelighed, som han beskriver som både stærk og præcis. 

"Jeg kan godt lide 5020, fordi den er velegnet til næsten alle opgaver. Den arbejder jævnt som en lille kran, men har styrken fra en stor kran. Det er ligesom "one size fits all", hvis du forstår, hvad jeg mener. 5020 er perfekt til min type job."

Udover sin HMF'er sætter Hallvard også pris på fællesskabet ikran-verdenen, hvor han har gode relationer til sine kolleger og andre kran-interesserede, som han har jævnlig kontakt med på Instagram. Derudover har han en god gruppe venner, som altid er klar på at vende løst og fast om forskellige løfteopgaver. 

For Hallvard er det at være kranfører ikke bare et job - det er en livsstil fyldt med udfordringer levet med en passion for det perfekte løft.

Du kan læse mere om HMF 5020K-RCS-kranen her