HMF Group offentliggør årsregnskab for 2023: Stabil fremgang midt i et udfordrende marked

Årsregnskabet viser stabile fremskridt midt i et udfordrende kranmarked. På trods af modvind såsom faldende ordreindgang og usikkerhed på markedet, har HMF udvist robusthed og tilpasningsevne og opnået tilfredsstillende resultater.

Hovedpunkterne i regnskabet omfatter en bemærkelsesværdig forbedring af driftsresultatet (EBIT), som er steget med ca. 24% i forhold til året før – med et resultat på 63 mio. kr. Denne vækst afspejler HMF's målrettede indsats for at forbedre driftseffektiviteten og optimere ressourcerne midt i markedsudsving. 

Selvom omsætningen faldt ca. 12%, har strategiske tiltag for at stabilisere priserne på komponenter og energi bidraget til at afbøde effekten og dermed sikre en afbalanceret tilgang til omkostningsstyring og salgsresultater. Omsætningen for regnskabsåret ligger på 1,1 mia. kr., hvilket understreger HMF’s evne til at fastholde en sund markedsposition på trods af udfordringer.

CEO Mikkel Winther Andersen udtaler:

"Vi har haft et udfordrende, men også indbringende år. Selvom vi har navigeret gennem markedsudfordringer, har vi holdt fokus på vores kernemål og gjort betydelige fremskridt med at forbedre driftseffektiviteten. Vi har vist vores evne til at tilpasse os markedets tendenser og har opnået et niveau af skalérbarhed, som vores virksomhed ikke tidligere har oplevet."

Selvom der er en generel tilfredshed med fremskridtene, anerkendes vigtigheden af fortsat vækst og udvikling også; 

"Vi har prioriteret og koncentreret os om at udvide vores serviceforretning og har opnået succes på trods af en nedgang i den samlede omsætning. Når vi ser fremad, forventer vi fortsat fremskridt i denne del af forretningen, da vi kontinuerligt investerer i udviklingen af den, både nationalt og internationalt, med fokus på at forbedre digitale initiativer." fortsætter Mikkel Winther Andersen.

I 2023 er HMF også blevet anerkendt for sit engagement i innovation og er blevet nomineret til DIRA Automatiseringsprisen for sin indsats for at forbedre produktionsprocesserne. Virksomheden har desuden sat gang i initiativer med at udvide forretningen i form af igangværende byggeprojekter i Galten og planer om yderligere udvikling i Aalborg.

Når vi ser fremad, anerkender HMF volatiliteten på de forsigtige markeder og dermed usikkerheden omkring det økonomiske landskab for 2024. Virksomheden fastholder derfor et forsigtigt syn på fremtiden og forventer en omsætning på ca. 1,1 mia. kr.

Ud over de økonomiske resultater viser HMF sit engagement i socialt ansvar ved at fortsætte sine bidrag til velgørende formål og udnytte sin status som fondsejet til at støtte lokalsamfundet med hospitalsudstyr, der ellers ikke er lettilgængeligt.

For yderligere information:

Pressekontakt Mia B. Sølvsten - pr@hmf.dk or +45 51 54 62 22.